علت درد ساق پا و قارچ ناخن: بهترین راه تشخیص و درمان
[ad_1]
پزشک برای مشخص کردن علت درد ساق پا و قارچ ناخن سوالات متعددی را در ارتباط با علائم و نشانههایی که دارید از شما میپرسد. شما میتوانید با ارائه اطلاعات کاملی در خصوص سابقه پزشکی خود از قبیل همه بیماریهایی که به آن مبتلا هستید، سابقه جراحی و روشهای درمانی انجام شده، سابقه خانوادگی، و همچنین ارائه اطلاعات کامل در خصوص داروها و مکملهای غذایی مصرفی خود به پزشک برای تشخیص دقیق کمک کنید. درمان به موقع و مناسب میتواند به رفع درد ساق پا و قارچ ناخن در تعداد زیادی از بیماران کمک کند.
قارچ ناخن
قارچ ناخن عفونت گفته میشود که زیر سطح ناخن به وجود میآید و عوامل به وجود آورنده آن قارچ است. هنگامی که این میکروارگانیسمهای بسیار کوچک به زیر سطح ناخن نفوذ میکنند رنگ ناخن تیره تر میشود و بوی بدی از آن به مشام میرسد. ممکن است مواد زائد زیر سطح بستر ناخن تجمع پیدا کند و باعث به وجود آمدن لکههای سفید روی بستر ناخن گردد و به این ترتیب احتمال انتشار عفونت قارچی به سایر ناخنها، پوست یا حتی ناخن انگشتان دست نیز افزایش خواهد یافت. در صورتی که به عفونت قارچی ناخن توجه نشود انتشار پیدا میکند و بر توانایی شما برای کار کردن و حتی راه رفتن تاثیرات منفی میگذارد. قارچ ناخن باعث میشود که ناخن شما کلفت تر شود و کوتاه کردن آن دشوار گردد یا در هنگام پوشیدن کفش و راه رفتن دچار درد زیادی شوید. قارچ ناخن ممکن است با عفونت باکتریایی ثانویه همراه گردد و در بستر ناخن ایجاد شود.
علل بروز قارچ ناخن چیست؟
از آنجایی که نمیتوان از تماس با میکروارگانیسمهای کوچک از قبیل قارچ جلوگیری کرد احتمال آلوده شدن ناخن پا به ویژه در مواقعی که شما پابرهنه راه میروید مانند استخر، اتاق تعویض لباس و محل دوش گرفتن بسیار زیاد است. آسیب دیدگی بستر ناخن یا حتی تحت فشار قرار گرفتن آن به علت پوشیدن کفش نامناسب باعث میشود که احتمال بروز انواع عفونتها از قبیل عفونت قارچی افزایش پیدا کند. افرادی که دچار بیماریهای مزمن از قبیل دیابت، مشکلات مرتبط با گردش خون یا اختلالات مرتبط با سیستم ایمنی هستند بیشتر از سایرین در معرض عفونت قارچی ناخن قرار میگیرند. سایر فاکتورهایی که در بروز این اختلال نقش دارند عبارتند از پای ورزشکاران و تعریق بیش از حد.
عفونت قارچی ناخن چه علائمی دارد؟
معمولاً بیماران توجه چندانی به عفونت قارچ ناخن میکنند زیرا ممکن است عفونت ایجاد شده هیچ گونه دردی را به وجود نیاورد. این بیماری تحت عنوان تغییرات تحلیل برنده در کیفیت و رنگ ناخن توصیف میشود و اغلب ظاهری نامناسب و خجالت آور را ایجاد خواهد کرد.
روشهای خانگی برای درمان قارچ ناخن
مراقبت روزانه از ناخن و تمیز کردن آن میتواند احتمال بروز عفونت قارچی را به حداقل برساند. میتوان به کمک سوهان به از بین بردن لکههای سفید روی سطح ناخن پرداخت و سپس از محلول ضد قارچ برای تمیز کردن آن استفاده نمود. با این حال همیشه این روشهای درمانی نمیتوانند به طور کامل از بروز عفونت قارچی ناخن پیشگیری کنند.
چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که شما شاهد هر گونه تغییری در رنگ ناخن خود شده اید یا ناخن شما دچار بد شکلی شده و کلفت شده است مراجعه به پزشک متخصص ضروری میباشد. هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید احتمال درمان این اختلال بالاتر خواهد بود.
قارچ ناخن چگونه تشخیص داده میشود و درمان میگردد؟
فرایند درمان قارچ ناخن با توجه به ماهیت عفونت و شدت آن متفاوت خواهد بود. پزشک میتواند در مراحل اولیه به تشخیص عفونت قارچی بپردازد، درخواست انجام تستهای آزمایشگاهی را بدهد، علت بروز آن را مشخص کند و با توجه به نتایج به دست آمده به طراحی یک برنامه درمانی مناسب بپردازد. برنامه درمان شامل مصرف داروهای موضعی و خوراکی و برطرف کردن ناخن عفونی است. داروهای ضد قارچ خوراکی که مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار دارند به عنوان بهترین روش درمانی در نظر گرفته میشوند. شما باید به مدت سه ماه از این داروها استفاده کنید تا شاهد نتایج مطلوبی باشید. ممکن است پزشک به تجویز داروی موضعی نیز بپردازد که یک روش درمانی مناسب برای رفع عفونت قارچی ناخن محسوب میشود.
چگونه میتوان از عفونت قارچی ناخن پیشگیری کرد؟
رعایت بهداشت و بررسی منظم پا و انگشتان اولین سد دفاعی برای مقابله با عفونت قارچی ناخن محسوب شود. شما باید به طور منظم ناخن خود را تمیز و خشک کنید تا از آن در برابر بیماری محافظت نمایید. رعایت نکات زیر میتواند به حفظ سلامت ناخن پای شما کمک کند:
- هر روز به طور منظم پای خود را با آب و صابون بشویید و به خوبی خشک کنید.
- تا حد امکان از کفش مناسب استفاده کنید که فضای کاری در اختیار پا و انگشتان شما قرار میدهد.
- به طور منظم کفش و جوراب خود را عوض کنید و هر روز جوراب تان را بشویید.
- ناخنهای خود را به طور منظم کوتاه کنید و اجازه ندهید بلند شوند و به پوست آسیب برساند.
- از کفشی استفاده کنید که با پای شما تناسب دارد و از مواد قابل تنفس ساخته شده است.
- از پوشیدن جوراب بسیار سفت خودداری کنید زیرا از گردش مناسب خون جلوگیری میکند.
- از جوراب استفاده کنید که توانایی تنفس را دارد و به هیچ عنوان باعث عرق کردن پا و انگشتان نمیشود.
- وسایل مورد نیاز برای کوتاه کردن ناخن خود را ضدعفونی کنید.
- وسایلی که برای پدیکور ناخن استفاده میکنید را ضدعفونی نمایید.
- درصورتی که تصور میکنید لاک ناخن آلوده است از آن استفاده نکنید.
درد ساق پا
درد ساق پا معمولاً به علت کشیدگی و گرفتگی عضله به وجود میآید. برخی بیماریهای خاص از قبیل لخته شدن خون و نوروپاتی دیابتی میتواند باعث به وجود آمدن درد در قسمت فوقانی و تحتانی ساق پا شوند.
علل درد ساق پا چیست؟
علل ساختاری درد ساق پا
برخی از علل ساختاری که باعث به وجود آمدن درد ساق پا و اختلال در عملکرد طبیعی آن میشوند به شرح زیر میباشد:
- گرفتگی عضله اولین علامت کم آبی بدن و کمبود برخی از الکترولیتها از قبیل منیزیم یا پتاسیم است. مصرف این مواد مغذی به مقدار کافی به کاهش اسپاسم عضله و گرفتگی پا کمک میکند. همچنین باید سعی کنید مقدار بیشتری آب مصرف کنید.
- سفت شدن عضله اغلب به علت خستگی، آسیب دیدگی عضله، ورزش بیش از حد یا استفاده بیش از حد از عضلات ساق پا به وجود میآید. برداشتن اجسام سنگین بیش از قابلیت توانایی بدن و جابجا کردن مبلمان سنگین، حمل کردن اشیای بزرگ، حمل کردن اجسام سنگین یا اشتغال به کارهای جدید که با ایستادن به مدت طولانی همراه هستند باعث درد و سفتی عضله ساق پا خواهد شد.
- التهاب تاندون آشیل به علت کشیدگی تاندون آشیل به وجود میآید و باعث به وجود آمدن درد، تورم و التهاب در تاندون آشیل خواهد شد. این امر باعث به وجود آمدن درد در عضلات ساق پا میشود.
- سیاتیک عصبی است که تا قسمت پایین پا و پشت زانو امتداد مییابد و بروز هر گونه مشکلی در این عصب میتواند باعث به وجود آمدن درد در ناحیه ساق پا گردد. این امر باعث به وجود آمدن بی حسی و سوزن سوزن شدن در این نواحی خواهد شد در برخی موارد درد آنقدر شدید است که انجام عمل جراحی برای تسکین آن ضروری خواهد بود.
گرفتگی ساق پا
گرفتگی ساق پا به وضعیتی گفته میشود که عضله دچار کشیدگی بیش از حد میشود و احتمال به وجود آمدن پارگیهای خفیف در آن وجود دارد. این اختلال زمانی ایجاد میشود که یکی از عضلات پشت ساق پا دچار کشیدگی شود.
ترومبوز عمقی وریدی
ترومبوز عمیق بریدی به تشکیل لخته خون درون عروق و عمیق بدن گفته میشود و در اکثر مواقع در ساق پا یا ران ایجاد میگردد.
التهاب تاندون آشیل
تاندون آشیل بطن آن گفته میشود که قسمت پشت پاشنه را به عضلات ساق پا متصل میکند. التهاب تاندون آشیل میتواند یک اختلال شدید یا مزمن باشد. منظور از تاندونیت آشیل این است که تاندون دچار التهاب میشود و معمولاً به علت استفاده بیش از حد از تاندون ایجاد میگردد.
درمان درد ساق پا
درد ساق پا میتواند به دلایل متعددی از قبیل کشیدگی، تروما یا آسیب دیدگی متوسط ایجاد گردد که در این موارد از روشهای زیر برای درمان آن استفاده خواهد شد:
- استراحت دادن به زانو میتواند به بهبود درد آن کمک کند به این ترتیب شما نباید از پای آسیب دیده خود استفاده نمایید.
- قرار دادن کمپرس یخ روی ناحیه دردناک میتواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.
- استفاده از بریس یا جوراب واریس میتواند به کاهش تورم کمک کند و ریسک تشکیل لخته خون را کاهش دهد.
- قرار دادن ساق پا روی یک سطح مرتفع و بالاتر از قلب میتواند به کاهش تورم و التهاب کمک کند.
- مصرف داروهای مسکن از قبیل آسپرین ایبوپروفن یا ناپروکسن به کاهش التهاب و درد کمک خواهد کرد.
- در صورتی که درد ساق پا به علت آسیب دیدگی جدی از قبیل پارگی رباط یا تاندون به وجود آمده باشد پزشک انجام جلسات فیزیوتراپی را توصیه خواهد کرد.
[ad_2]
Source link